Mælk og mælkeprodukter er rige på calcium, men hvis du af sundhedsmæssige, miljømæssige eller dyreetiske grunde ønsker helt eller delvist at fravælge mælk, kan du sagtens få nok calcium fra vegetabilske fødevarer.
Vegetabilske fødevarer er sunde kilder til calcium, fordi de er rige på andre gavnlige næringsstoffer og plantestoffer, som mange får for lidt af.
Alle sunde vegetabilske fødevarer indeholder calcium (sammen med en lang række andre nærings- og plantestoffer, der har betydning for sunde knogler).
En kost, der indeholder godt med grøntsager og andre vegetabilske fødevarer, indeholder sandsynligvis allerede nok calcium, eller du kan rimelig let justere lidt på kosten, så du får nok.
Her kan du se et lille udpluk af de mest calciumrige vegetabilske fødevarer:
Du kan se mængden af calcium i ca. 400 forskellige vegetabilske fødevarer på denne side. Gå til overskriften calcium i vegetabilske fødevarer og du kan både se indeholder af calcium i forhold til gram og kalorieindhold.